Reebout uit de oven.
De reebout heb ik een tijdje geleden
uitgebeend. Met behulp van de rvs buis van onze worstenvuller heb ik het vlees
in een rolladenet geperst en zo ingevroren.
Zaterdag 's ochtends uit de diepvries gehaald en vanmorgen heeft Arjan hem geïnjecteerd met kruiden in water opgelost en de buitenkant ingesmeerd met Rub no.2 van @de_fik_erin Wat ruikt dat heerlijk!
Na de lunch ging de rollade in een
gesloten ovenschaal de oven in op 80°
En wij gingen naar het bos. De rododendrons staan prachtig in bloei, dit roze exemplaar staat in de tuin van
de jachthouder.
Bij thuiskomst ruikt het al heerlijk!
Arjan prikt de kerntemperatuur meter in het vlees, nog even wachten tot die op
65° staat.
Hier in de buurt hangt een wildcamera Je ziet nog een stukje van een jachthutje in aanbouw |
Plakken snijden en we mogen weer smullen
van heerlijk, eerlijk en bijzonder vlees. Wat een voorrecht!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Heb je vragen? Stel ze gerust!