Onze lunch van vanmiddag.
Konfijten van ganzenpootjes.
De poten van 5 grauwe ganzen en zoveel mogelijk ganzenvet in de slowcooker met kruiden die je lekker vind. Deze keer gebruikte ik laurier bladeren, rozemarijn vers, tijm vers, jeneverbes, gemalen peper, knoflook vers. Wat komijn en venkel zaad en een snuf piment.
Alles onder de olie zetten (zonnebloemolie of arachideolie) Slowcooker heeft hier zo'n 10 uur aangestaan, eerst op high een paar uur, daarna op low. Ik hou dat nooit zo bij, na het avondeten heb ik de pootjes wat schoongemaakt en met een magneet de eventuele hageltjes eruit gehaald.
Alles in de slowcooker gedaan en op 'high' gezet, als we gaan slapen zet ik hem op low, 's morgens gaat hij uit. Pootjes en vlees uit de olie halen en de olie filteren door een doek, dat kan nog eens gebruikt worden. Doe dit als het nog niet helemaal afgekoeld is anders is het gesmolten ganzenvet dik geworden en dat is juist zo lekker om bij de olie te bewaren.
Als het vlees afgekoeld is, uitpluizen en ontdoen van botjes, kliertjes en kruiden resten. Niet te veel van snoepen tussendoor!
Wij aten het met heerlijke BBQ saus en
sla op een broodje.
Smullen!!!
Dit kan trouwens ook zonder slowcooker op heel laag vuur. Daar moet je wel bij blijven. Het mooiste is olie rond de 85°. Niet koken, wel garen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Heb je vragen? Stel ze gerust!