* voorpoten en nek van het ree met botten
* 1 of 2 zakjes buritomix ligt aan grote van het ree
* olijfolie om te bakken
* 2 uien gesnipperd
* 1 puntpaprika's gesnipperd
* 10 gr boter
* 4 teentjes knoflook, fijngehakt
* 1 el tomatenpuree
* 1 tl pimentpoeder
* 1 sinaasappel, uitgeperst
* 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
* 250 ml water
* 1 el appelciderazijn
* 1 rundvlees bouillonblokje
*Smeer alle kanten van het vlees goed in met olijfolie en bestrooi met de helft van het zakje kruiden. Masseer een beetje in en laar dit 30 minuten afgedekt staan.
*In een braadpan het vlees op hoge temperatuur in olijfolie en een klontje boter aanbraden tot het een korstje heeft.
Zorg dat het vlees goed de ruimte heeft, dan bakt het goed aan en anders stooft het meer. Beter in 3x doen bijvoorbeeld.
Aangebraden vlees in de slowcooker doen.
*Zet het vuur wat lager en fruit de ui aan in wat olie met een eetlepel kruiden. Geregeld roeren.
Voeg als de ui wat glazig wordt de paprika, knoflook, tomatenpuree en piment, toe en bak nog even mee.
* Blus af met sinaasappelsap en schraap alle bakresten goed van de bodem
* Tomatenblokjes, appelciderazijn en water toevoegen. Als het warm is het bouillonblokje erboven verkruimelen.
* Alles in de slowcooker boven op het vlees doen en instellen op 6 uur laag.
Tussendoor af en toe het vlees omdraaien omdat het niet helemaal onder staat.
Daarna deed ik het nog 4 uur hoog.
* Als de botjes eruit vallen het vlees wat af laten koelen en helemaal pluizen. Ik doe het eerst altijd grof zodat ik goed de botten, lymfeklieren en pezen eruit heb. Daarna in een beslagkom met de handmixer maak je er geplukt vlees van.
*De saus laten inkoken tot gewenste dikte. Vlees toevoegen en even proeven. Ik heb de rest van de burito kruiden er hier nog bij gedaan en wat zout en verse peper.
Alles goed warm laten worden maar niet laten bakken.
Wraps vullen met het vlees sla, kaas, augurk, jalapenos en wat je er maar lekker bij vindt.
Smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Heb je vragen? Stel ze gerust!